Ćirić: DS i dalje za bojkot parlamenta

"Neverovatno neodgovorno da vlast razmišlja o izborima dok se borimo protiv epidemije"

27. apr 2020

Šef poslanika Demokratske stranke (DS) Goran Ćirić izjavio je uoči predstojeće sednice Skupštine Srbije da DS nije promenila odluku o bojkotu parlamenta.

On je za list Danas rekao i da su potrebni „značajno drugačiji uslovi od aktuelnih“ da bi DS učestvovala na izborima ukoliko bi oni bili održani na jesen.

Izbori moraju biti poptuno slobodni, što podrazumeva slobodne medije, odsustvo funkcionerske kampanje, sprečavanje zloupotrebe biračkog spiska, veću zastupljenost opozicije u medijima sa nacionalnom frekvencijom. Kako se stanje u ovim oblastima svakim danom pogoršava, ne verujem da će se i mali deo tih uslova ostvariti“, naveo je Ćirić.

Ocenio je da je „neverovatno neodgovorno“ da vlast uopšte razmišlja o održavanju izbora u junu dok se kako je rekao, još borimo protiv nezapamćene epidemije.

„To što se danas razmišlja o brzim izborima u ovakvim okolnostima i situaciji je jasna potvrda kampanje koja traje“, naveo je Ćirić i ocenio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „nijednog dana“ vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa „nije prestao da bude predsednik stranke“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga