Cipras najavio da će biti prvi premijer Grčke koji će doći u zvaničnu posetu Skoplju

"Danas su Grčka i Severna Makedonija susedi koji ulažu u prijateljstvo, saradnju i solidarnost i susedi koji su dali primer ne samo na Balkanu i Evropi, već i svetu"

02. mar 2019

Premijer Grčke Aleksis Cipras najavio je da će ukoro doći u zvaničnu posetu Skoplju i istakao da će biti prvi grčki premijer koji je to uradio, preneli su danas makedonski mediji.

„Biću prvi grčki premijer koji će zvanično posetiti Skoplje“, rekao je Cipras na Ekonomskom forumu u Delfiju i napomenuo da će zajedno sa njim doći biznis delegacija i da će biti formiran visoki savet za saradnju dve susedne zemlje.

Grčki premijer je govoreći o Prespanskom dogovoru koji je postigao sa makedonskim kolegom Zoranom Zaevom rekao da je to diplomatsko remek delo i da će ostati zapisano u istoriji, jer je prvi put na Balkanu u jednom bilateralnom pitanju postojala politička volja da se porazi nacionalizam na obe strane.

„Danas su Grčka i Severna Makedonija susedi koji ulažu u prijateljstvo, saradnju i solidarnost i susedi koji su dali primer ne samo na Balkanu i Evropi, već i svetu“, rekao je grčki premijer Cipras.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga