Čiji grad?: Sutra nov protest zbog rušenja u fantomkama

Dok oni privatizuju gradove, mi ih branimo na ulici

24. maj 2016

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd pozvala je danas građane na protest i šetnju protiv bahatih nasilnika na vlasti.

Kako se navodi u pozivu, protest „Čiji grad?“ biće održan u sredu u 18 časova ispred Skupštine grada Beograda.

„Mesec dana kasnije vlast ne saopštava i zataškava ko je odgovoran za rušenje pod maskama. Mesec dana kasnije, mi kažemo ni dana više! Tražimo ostavke, tražimo odgovornost, zahtevamo pravo na grad!“, poručili su organizatori.

U najavi se podseća da su građani na prošlom protestu pokazali da „nas ima“ i, što je još važnije, „sve nas“ je više.

„Pokazali smo da se ne bojimo maskiranih nasilnika i njihovih naredbodavaca, i zatražili smo njihovu odgovornost i ostavke! U nadi da ćemo se povući, da će otpor splasnuti, a njihovo zastrašivanje nas ućutkati, poručuju nam u svom bahatom maniru da je sve u redu sa noćnim rušenjem, lišavanjem slobode i nereagovanjem policije na pozive u pomoć građana. Još jednom su pokazali da ne polažu račune građanima, već isključivo partijskoj strukturi i ušemljenim investitorima“, istakli su iz Inicijative.

Organizatori su poručili i da, dok je tako, naše je da se suprotstavimo!

„Dok oni ćute i lažu, mi moramo glasno da kažemo istinu! Dok oni privatizuju gradove, mi ih branimo na ulici! Suprostavimo se nasilju dok ne bude kasno! Pokažimo da se ne plašimo!“, dodaje se u najavi.

Nakon protesta zakazana je šetnja do zgrade RTS-a. A u najavi se objašnjava da je ta šetnja posvećena novinarima koji se bore za dostojanstvo svoje
profesije.

„Onima koji postavljaju prava pitanja, onima koji su zbog istine ugroženi u svojim redakcijama i životima. Slobodni mediji su osnova svakog demokratskog društva. Veličina laži odgovara i količini kontrole koju režim zahteva. U Srbiji to ima epske razmere jer se ovako velika laž dugo nije poturala kao istina. Zato želimo da pružimo podršku onima koji je demaskiraju“, poručili su organizatori.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga