Novi protest Jedan od pet miliona na Dan državnosti u Novom Sadu

Posle skupa na Pozorišnom trgu građani će krenuti u šetnju gradskim ulicama.

12. feb 2019

Novi protest „Jedan od pet miliona – Stop krvavim košuljama“ u Novom Sadu biće održan na Dan državnosti Srbije, u petak 15. februara, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta u 18 časova, najavili su danas organizatori.

Na protestu će o svojim motivima za izlazak na ulice govoriti nekadašnja aktivistkinja „Otpora“, a sada profesorka Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Jelena Kleut, poljoprivrednik i aktivni učesnik svih građanskih protesta na ulicama od 1996. godine Slavko Vukov i penzioner Mile Delić.

Organizatori su naveli da je Delić široj javnosti postao poznat kada je, kako je navedeno, „vođi režima Aleksandru Vučiću vratio 5.000 dinara koji su isplaćeni svim penzionerima i koji svakog meseca šalje pismo Vučića u kojem ga obaveštava o tome koliko mu je nezakonito zakinuto od penzije“.

U najavi protesta se dodaje da je Dan državnosti Srbije „povod i najbolja prilika da o odnosu sadašnje države prema građanima govore ljudi iz različitih profesija i društvenih grupa, a koji redovno učestvuju na protestima“.

Posle skupa na Pozorišnom trgu građani će krenuti u šetnju gradskim ulicama.

(Autonomija/Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga