Četiri ponude za elektronski sistem naplate karata u Novom Sadu

Vrednost javne nabavke procenjena je na 135 miliona dinara

29. jan 2014

Četiri firme dostavile su ponude za uvođenje sistema za elektronsku naplatu karata u Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću Novi Sad, nakon što su prethodno u više navrata ponavljani postupci javne nabavke.

Tendersku dokumentaciju dostavili su Institut „Mihajlo Pupin“ iz Beograda, Apex Solution Technology iz Beograda, Penta iz Pule, kao i turska kompanija Asis elektronik iz Istanbula, piše u zapisniku o otvaranju ponuda u koji je Autonomija imala uvid.

Vrednost javne nabavke procenjena je na 135 miliona dinara.

Cenu od 116 miliona dinara ponudio je Apex Solution Technology, uz rok isporuke od 75 dana. To je kompanija koja u Beogradu implementira sistem Bus Plus.

Institut „Mihajlo Pupin“ dao je ponudu koja iznosi nešto manje od 130 miliona dinara, uz rok isporuke od 280 dana.

Hrvatska Penta dala je ponudu od oko 144 miliona dinara, sa rokom isporuke od 130 dana, a turski Asis elektronik ponudio je da uvede sistem elektronske naplate za 134 miliona dinara sa rokom od 120 dana za uvođenje sistema.

Prethodni tenderi obarani zbog žalbi kompanija čije ponude nisu prihvaćene.

Primenom ovog sistema u javnom prevozu, bile bi uvedene beskontaktne elektronske karate koje bi se kupovale na kioscima, a putnici bi u skladu sa svojim potrebama dobili mogućnost izbora velikog broja tarifnih paketa.

Broj vožnji za određenu relaciju mogao bi se kombinovati sa brojem linija ili elektronskom kupovinom pojedinačnih karata.

Konačnu odluku o izboru najpovoljnije ponude će doneti konkursna komisija u zakonskom roku od 25 dana.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga