Čestitke Laslu Šuranjiju na zlatu i srebru

Šuranjija naredne godine u Nemačkoj očekuju ozbiljne pripreme za predstojeće Paraolimpijske igre u Rio de Žaneiru

28. okt 2013

Potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov čestitao je danas strelcu Laslu Šuranjiju na osvojenoj zlatnoj i srebrnoj medalji na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Španiji za osobe sa invaliditetom.

Šuranji je na ovom takmičenju oborio svetski i evropski rekord, a sa značajnom prednošću osvojio zlato u disciplini vazdušna puška stojeći stav na 10 metara, i srebro u disciplini malokalibarska puška 50 metara trostav.

Vrebalov je Šuranjiju u Vladi Vojvodine uručio plaketu i naglasio da njegov uspeh treba da bude ponos svim građanima njegovog rodnog Novog Bečeja, Vojvodine i cele Srbije.

“Njegova upornost, trud i predanost sportu mogu da posluže kao primer ne samo sportistima, nego i svim mladim ljudima. U današnjim vremenima često se susrećemo sa apatijom, ali Šuranji je dokaz da se veliki rezultati mogu ostvariti i uprkos teškoćama”, istakao je Vrebalov.

Kako se navodi, posle uspeha na Svetskom prvenstvu, Šuranjija naredne godine u Nemačkoj očekuju ozbiljne pripreme za predstojeće Paraolimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Laslo Šuranji je naglasio da je uprkos velikim pripremama, radu i želji, pre početka Evropskog prvenstva ovakav uspeh “bio samo san”.

“Konkurencija je bila izuzetno jaka. Na prvenstvu u Španiji učestvovali su svi najbolji strelci Evrope i zato smo postigli stvarno veliki rezultat”, rekao je Šuranji.

Reprezentacija Srbije se sa ovog takmičenja u španskom gradu Alikanteu vratila sa ukupno deset medalja.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga