Česi prvi u svijetu po broju poroka

Česi su svoj neslavni naslov zaslužili zbog najveće potrošnje alkohola, ali isto tako vode i u konzumaciji droga, pošto je među njima najviše pušača marihuane, a po potrošnji exctasyja su drugi u svijetu

03. maja 2012

Česi su ove godine zauzeli prvo mjesto na ljestvici ‘najporočnijih’ naroda svijeta, rangiranih prema tome koliko su podložni bolestima ovisnosti, drogama, alkoholu ali i kockanju, prenose češki mediji.

Na rang listi 57 zemalja, kod kojih je agencija Bloomberg usporedila koliko u prosjeku građani tih zemalja popiju alkohola, popuše cigareta, konzumiraju droga ili koliko potroše na kocku, Česi su uvjerljivo prvi, a za njima su Slovenci.

Top ljestvica je napravljena na temelju podataka Svjetske zdravstvene organizacije i UN-a.

Na listi zemalja s građanima podložnim porocima slijede Australija, Armenija i Španjolska.

U prvih 10 ušle su još i Hrvatska, na 9. mjestu te Bosna i Hercegovina na 10. mjestu. Srbija nije na ljestvici 57 zemalja budući da su uspoređene samo zemlje za koje su dostupni podaci u svim kategorijama.

Česi su svoj neslavni naslov zaslužili zbog najveće potrošnje alkohola, ali isto tako vode i u konzumaciji droga, pošto je među njima najviše pušača marihuane, a po potrošnji exctasyja su drugi u svijetu.

(Dnevnik.hr)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga