Ceo Zrenjanin ostao bez vode u vreme epidemije

Havarija u fabrici vode?

08. apr 2020

U Zrenjaninu je oko 19 sati prestala isporuka vode svim potrošačima, iako je prvobitno najavaljeno iz fabrike vode da će prekid u isporuci uslediti u 23 sata zbog planiranih radova.

Za sada nema potrvde da li su planirani radovi ranije započeti ili je po sredi havarija u fabrici vode, s obzirom na to da je u Zrenjaninu već danima značajno oslabljen pritisak u česmama, posebno kod potrošača koji žive u višim spratovima stambenih zgrada.

Lokalni nedeljnik „Zrenjanin“ objavio je na svom sajtu da je do prevremenog isključenja vode najverovatnije došlo zbog havarije u fabrici vode i da su radnici JKP „Vodovod i kanalizacija“ angažovani da snabdevanje vodom ponovo preusmere na izvorište

Iz fabrike vode kojom upravlja italijanska grupacija Zilio ranije danas je saopšteno da se planirano isključenje vode radi kako bi se povećao pritisak u mreži i kako bi voda došla do svih potrošača. Takođe su naveli da će se truditi da isporuka vode počne ranije od planiranih sedam sati sutradan.

Stanovnici viših spratova u stambenim zgradama u Zrenjaninu poslednjih nedelju dana imaju otežano vodosnabdevanje, a mnogi od njih žale se da uopšte nemaju vodu, što se može videti i na snimcima na društvenim mrežama.

Da problem postoji potvrdilo je i javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija iz kojeg je 4. aprila upućen zahtev fabrici vode da se što pre otklone problemi i da se obezbedi stabilan pritisak vode u mreži i uredno vodosnabdevanje grada.

Iz Vodovoda su poručili i da, ukoliko odgovorni u fabrici vode nisu spremni to da urade, da o tome u najkraćem roku obaveste to preduzeće.

Celokupno vodosnabdevanje grada se od 24. februara vrši preko postrojenja za prečišćavanje pitke vode, odnosno fabrike vode, koja je u privatnom vlasništvu i deo je italijanske grupe Zilio.

Voda za piće u Zrenjaninu nije dozvoljena za ljudsku upotrebu već 16 godina zabranom Pokrajinske sanitarne inspekcije. Grad od tada bezuspešno pokušava da uspostavi kvalitetno vodosnabdevanje u gradu.

Fabrika vode grupe Zilio još uvek nije profunkcionisala u planiranom obimu, a u današnjem saopštenju tvrde da su poslednje analize vode pokazale da ona „ispunjava sve propisane hemijske i mikrobiološke kriterijume i da su se stekli uslovi da uskoro bude poništena odluka od pre 16 godina“.

(Autonomija/Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga