Centar za pomoć migrantima poziva volontere

Za sve koji su punoletni, imaju vremena i želje da pomognu ljudima u nevolji i nemaju predrasuda

24. avg 2015

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) pozvao je sve koji žele da pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije, da se priključe mreži APC/CZA volontera. Poziv je otvoren za volonterske pozicije u Beogradu i Subotici.

APC/CZA volonterima pruža mogućnost sticanja iskustva, znanja, veština i upoznavanja drugih kultura kroz angažman na redovnim aktivnostima organizacije, navodi se u pozivu.

Volontiranje nije strukovno određeno i obuhvata najrazličitije oblasti – direktan rad sa migrantima u lokalnoj sredini, distribucija humanitarne pomoći i letaka, učešće na uličnim aktivnostima, držanje časova srpskog tražiocima azila i izbeglicama, asistencija psihologu prilikom savetovanja na terenu, asistencija pedagogu pri održavanju radionica u centrima za azil i školama širom Srbije, asistencija pravniku tokom pravnih savetovanja, prevođenje stručnih tekstova, dizajn promo materijala, organizacija humanitarnih događaja, konferencija i treninga, istraživanje, itd.

Volonteri će imati mogućnost izbora aktivnosti koje odgovaraju njihovim interesima i rasporedu.

Poziv je otvoren za sve koji su punoletni, imaju vremena i želje da pomognu ljudima u nevolji i nemaju predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga