Centar: Korisnici gube asistente, novac nije uplaćen

Centar Živeti uspravno upozorio je danas da im nisu uplaćena sredstva dobijena na gradskom konkursu

28. juna 2014

Centar Živeti uspravno iz Novog Sada koji se bavi pružanjem podrške osobama sa invaliditetom, upozorio je danas da im nisu uplaćena sredstva dobijena na gradskom konkursu zbog čega korisnici gube asistente, a centar nema uslove za rad.

Centar je zatražio zvanično objašnjenje od nadležnih u Novom Sadu o tome zašto novac nije uplaćen kada su rezultati konkursa Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu, za udruženja građana koja pružaju posebne oblike socijalne zaštite, objavljeni još 24. aprila.

Centar navodi da su ugovor sa Gradom sve organizacije potpisale 20. juna, da je dostavljena sva tražena prateća dokumentacija na zahtev člana Gradskog veća za socijalnu i dečiju zaštitu, ali da novac još nije uplaćen.

„Zbog ove situacije personalni asistenti osoba sa invaliditetom šest meseci nisu dobili platu, niti imaju zdravstveno osiguranje, a većina zaposlenih nije dobila platu od oktobra,“ rekla je agenciji Beta predsednica Centra Živeti uspravno Milica Ružičić-Novković.

Ona je dodala da su posledice kašnjenja isplate novca od konkursa takve da su dve asistentkinje prestale da rade, nekoliko zaposlenih je tuženo zbog neplaćenih komunalnih usluga, a Centru je pre dva dana isključen telefon.

Osim toga, organizacija se suočava sa opomenama pred tužbu, jer nisu izmirene obaveze prema dobavljačima i nekoliko partnerskih organizacija.

Centar Živeti uspravno je lokalna nevladina organizacija osnovana 2002. godine, koja se bavi stvaranjem socijalnog okruženja u kome će biti poštovana sva ljudska prava osoba sa invaliditetom.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga