Čenejci uvode noćne straže zbog lopova

"Čim padne mrak, ni ne izlazimo napolje"

21. okt 2013

Zbog učestalih krađa po domaćinstvima, meštani Čeneja su odustali od obraćanja policiji, jer kažu da od toga nema koristi navodeći da će uskoro uvesti noćne straže u tom selu.

– Iz rezervoara traktora nam stalno izvlače gorivo, to je postalo kao „dobar dan“. Međutim, kada sam nedavno otišao u podrum imao sam šta da vidim. Nestalo mi je 600 litara nafte. Nisam mogao da verujem da su se usudili da mi uđu u kuću. Ukrali su mi 200 bala sena, što košta oko 60.000 dinara, a nestalo mi je i pet ovaca – kaže Čenejac Svetozar Murgaški.

Ništa bolje nije prošla ni Vesna Letić koja stanuje na jednom od salaša.

– Iz traktora su nam izvukli 300 litara nafte, a ukrali su nam i akumulator. Krađu nismo ni prijavili, jer su nam i ranije iz dvorišta ukrali automobil, pa policija nije ništa uradila. Čim padne mrak, ni ne izlazimo napolje – kaže Letićeva.

Meštani su poslali dopis i direktoru policije Miloradu Veljoviću.

– Morali smo i njemu da se obratimo i čekamo odgovor. Ako ništa ne pomogne, spremni smo i da blokiramo Čenejsku ulicu gde se nalazi policijska stanica na Klisi – revoltiran je Murgaški.

U novosadskoj policiji rekli su da proveravaju prijave koje su stizale sa Čeneja i da će konkretne podatke imati ove nedelje.

(021/Blic) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga