Čelnica LSV u Beloj Crkvi dobila otkaz

Sandra Ristić nije pristala da napusti LSV i podrži SNS

04. mar 2016

Predsednica Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bela Crkva i članica Predsedništva LSV Sandra Ristić dobila je juče rešenje o otkazu u belocrkvanskoj poslovnici Elektrodistribucije “Pančevo”, saopšteno je danas iz LSV.

Kako se navodi u saopštenju, Ristić je u sredu 2. decembra tokom radnog vremena pozvana u kancelariju direktora ED „Pančevo“ gde je od nje traženo da napusti LSV i podrži listu Srpske napredne stranke i prekomponovanje vlasti u toj opštini, koje je tada pokušano.

„Budući da je to odbila i o svemu dva dana kasnije obavestila javnost za skupštinskom govornicom, već u ponedeljak, 7.decembra ju je na radnom mestu sačekao aneks ugovora kojim se, pod pretnjom otkazom, raspređuje na radno mesto u poslovnicu te distribucije u Kovin, koji je od Bele Crkve udaljen 45 kilometara, bez autobuske linije“, objašnjava se u saopštenju.

LSV je istakla da je Sandra Ristić odmah nakon pritisaka i pretnji u decembru uputila krivičnu prijavu Osnovnom tužilaštvu u Pančevu, ali je tužilaštvo polovinom februara tu prijavu odbacilo. U međuvremenu, dodaje se, polovinom januara, SNS je uspela je da bez izbora, raznim oblicima manipulacija i pritisaka „prekomponuje“ vlast u Beloj Crkvi.

„Posle biber spreja i nasilja nad odbornicima koje je tada primenjeno, brutalna politička odmazda koja je juče sprovedena u delo samo će još jednom uveriti građanke i građane Bele Crkve zašto Srpsku naprednu stranku na predstojećim izborima treba poslati u istoriju“, poručuje se u saopštenju LSV.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga