Čedomir Jovanović: Vučić da se jasno suprotstavi crkvi

"Vučić da prestane sa laganjem građana Srbije o Kosovu"

15. maja 2018

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović smatra da je u javnom interesu da svi, a posebno predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prestane sa laganjem naroda o Kosovu i da se jasno suprotstavi Srpskoj pravoslavnoj crkvi i svima koji nas opet hrane mitovima i fantazijama.

„Javni interes nas obavezuje, sve nas, a Vučića posebno, da prestane sa decenijskim manirom laganja naroda, i da se jasno suprotstavi crkvi i svim onima koji se guraju pod njihove skute i u 21. veku nas opet hrane fantazijama, mitovima i legendama“, kaže Jovanović za današnje izdanje lista Danas.

On smatra da crkvu ne interesuje da traži oprost grehova koji su sa njenim blagoslovom zločinci počinili širom Kosova, niti ih interesuje što bi se svaki dan u Srbiji pretvorio u 24. mart ukoliko bi neko ponovo sprovodio politiku koju oni propovedaju.

„Ne mogu da likujem nad činjenicom da se Vučić nalazi pod ogromnim pritiskom da reši kosovsko pitanje. Moju i podršku LDP-a su imali svi koji su hteli da preseku taj Gordijev čvor“, kaže Jovanović i naglašava da „nije dovoljna Vučićeva želja, njegova lična politička promena, ili njegov odnos sa Tačijem (predsednikom Kosova Hašimom) da bismo stavili tačku na problem Kosova“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga