Čedomir Jovanović: Srbiji treba jasna politika, a ne licitiranje sa izborima

"Odlika vlasti Aleksandra Vučića odlaganje odluka i balansiranje pod pritiskom unutrašnjih i spoljnih faktora"

21. maj 2017

Predsednik Liberalno demokratke partije Čedomir Jovanović pozvao je danas vlast da ne licitira o mogućem održavanju parlamentarnih izbora i o imenu novog premijera, već da preduzme konkretne političke poteze.

„Umesto licitiranja sa potencijalnim održavanjem novih parlamentarnih izbora i imenom mogućeg premijera, potrebni su nam potezi koji će konačno Srbiju usmeriti u onom pravcu koji je nužan kako bismo postali uređeno evropsko društvo“, naveo je Jovanović u saopštenju.

On je izjavio da je odlika vlasti Aleksandra Vučića odlaganje odluka i balansiranje pod pritiskom unutrašnjih i spoljnih faktora i da je i opozicija „svojevoljno kandidovala identičnu politiku kao i vlast“ i tako onemogućila dogovor o izlasku Srbije iz krize.

„Politika balansiranja nije moguća više kada je Vučić postao predsednik. Zato ćemo LDP, ja i oni koji razumeju u kom trenutku se nalazi Srbija, napraviti alternativu koja će biti konkuretna onome što je danas dominantno i u vlasti i u opoziciji“, naveo je Jovanović.

On je naveo da je Srbiji potrebna jasna politika i odgovori na pitanja – da li će Srbija ući u Evropsku uniju ili će sa Rusijom da gradi neke bliže odnose, da li će čuvati Dodika na vlasti ili se zalagati za funkcionalnu BiH. Kao i da li će se sa Kosovom dogovarati ulazak u EU i NATO ili će reagovati na svaku provokaciju Haradinaja i sličnih.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga