Čedomir Jovanović: Srbija da pomogne Makedoniji – ako sme

Jovanović veoma oštrio kritikovao Vučićevu ciničnu izjavu o referendumu

02. okt 2018

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović oštro je danas kritikovao zvaničnike Srbije zbog komentarisanja rezultata referenduma i poručio im da im je bolje da pomognu Makedoniji, “ako smeju”.

“Siguran sam da niko u Makedoniji neće neki budući referendum u Srbiji komentarisati tako što će se obratiti javnosti sa predlogom da zamisli Srbiju koja referendum o Kosovu organizuje po kriterijumima referenduma o EU i NATO u Makedoniji. Posebno ne zato što je poslednji put na referendumu sa takvim pravilima Srbija glasala dva dana kako bi dobila većinu od 50 odsto građana sa pravom glasa i promenila Ustav”, naveo je Jovanović u saopštenju za javnost.

Izjavu o kojoj Jovanović govori juče je dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Na pamet mi ne pada da poredim referendumskih 36 odsto za EU i NATO u Makedoniji sa bilo čijih 50 odsto na izborima na kojima pola društva ne glasa, zato što je Srbiji, kao i svima drugima, potreban dogovor i mir u region”, poručio je Jovanović.

Dodao je da evropska Makedonija nije i neće biti gubitnik, a posebno ne zbog rezultata referenduma na kojem je “kukavički, bojkotom, zaboden nož u leđa njenoj budućnosti, tako što je VMRO-DPMNE više vodio računa o interesima Moskve nego o potrebama Makedonaca”.

“Svako neka brine svoju brigu. Makedonija Srbiji nije nikad nijednu brigu napravila, uvek je u prošlosti, ali i danas, Srbiji želela sreću i uspeh. Rado će pomoći oko Kosova ako može i ako joj dozvolimo. Neka i Srbija danas pomogne – ako sme. Neka tendenciozno ne komentariše rezultate referendum”, naveo je Jovanović.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga