Čedanka Andrić izabrana za predsednicu UGS Nezavisnost

Prva žena na čelu tog reprezentativnog sindikata u njegovoj 30-godišnjoj istoriji

23. nov 2021

Za predsednicu Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“ danas je izabrana Čedanka Andrić, prva žena na čelu tog reprezentativnog sindikata u njegovoj 30-godišnjoj istoriji.

Na 9. Kongresu tog sindikata za zamenika predsednika „Nezavisnosti“ u narednom petogodidšnjem mandate izabran je Zoran Ilić, dok su za potpredsednike izabrani Dejan Titović i Dragan Čabrić, objavio je UGS „Nezavisnost“.

Kako je navedeno, prva žena na čelu tog sindikata poznata je sindikalna aktivistkinja, koja je od 2016. do danas obavljala funkciju izvršne sekretarke UGS „Nezavisnost“, a bila je i članica Izvršnog odbora te sindikalne centrale.

Od 2008. do 2016. godine Andrić je bila generalna sekretarka Socijalno-ekonomskog saveta Srbije.

Diplomirala je na beogradskom Fakultetu političkih nauka, na smeru za Međunarodne studije.

Nedavno, povodom obeležavanja 30 godina postojanja i sindikalne borbe „Nezavisnosti“, Čedanka Andrić je izjavila da je za sindikat prioritet „zdravo i bezbedno radno mesto u ovo strašno vreme pandemije, ali se spremamo i za izazove koje će doneti novo radno i socijalno zakonodavstvo“.

Na čelu UGS „Nezavisnost“ od novembra 2016. godine bio je profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Zoran Stojiljković.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
Stižu investitori
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga