Ćatić i Askarova pobednici Fejsbuk pesničkog festivala

Pobednicima će biti štampana zajednička zbirka pesama kao nagrada, dok će druga zbirka pesama biti štampana za 41 pesnika, koji su ušli u uži izbor za nagradu

03. mar 2014

Mensur Ćatić iz Visokog u Bosni i Hercegovini i Elena Askarova iz Habarovska u Rusiji pobednici su petog po redu Evropskog Fejsbuk (Facebook) pesničkog festivala, saopštio je danas organizator tog festivala, Banatski kulturni centar.

Pobednicima će biti štampana zajednička zbirka pesama kao nagrada, dok će druga zbirka pesama biti štampana za 41 pesnika, koji su ušli u uži izbor za nagradu.

Evropski Fejsbuk pesnički festival je po peti put održan u okviru 20. međunarodnog Salona knjiga, u organizaciji Banatskog kulturnog centra i Novosadskog sajma. Taj festival okuplja pesnike koji svoje stvaralaštvo predstavljaju na Fejsbuku, sa ciljem da virtuelnu pesničku komunikaciju pretvori u stvarnu njihovim okupljanjem na Novosadskom sajmu. Za učešće na petom festivalu bilo se prijavilo 420 pesnika iz 19 zemalja sveta, a oko 130 pesnika je lično učestvovalo na festivalu, dok su ostali pesnici učestvovali putem Fejsbuka.

Odluku o pobednicima festivala doneo je žiri u sastavu: Simon Grabovac, Zoran Đerić, Franja Petrinović, Goran Ibrajter i Radovan Vlahović.

Pesme svih prijavljenih 420 učesnika biće objavljene u zajedničkom elektronskom zborniku radova u izdanju Banatskog kulturnog centra.

Peti Evropski Fejsbuk pesnički festival finansijski je podržala Opština Novi Bečej.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga