Čapo (LSV): Gradska vlast u Zrenjaninu da reši problem smrada iz kafilerije

"Građani Zrenjanina nemaju zdravu pijaću vodu a sada su uskraćeni i za čist vazduh"

29. jula 2019

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Dejan Čapo zahtevao je danas od gradske vlasti da bez odlaganja reši problem širenja neprijatnih mirisa iz kafilerije “Prekon”.

“Zrenjaninci ni prethodnog vikenda nisu mogli da sede napolju u večernjim satima, jer se gradom ponovo širi nesnosan neprijatan miris prouzrokovan radom kafilerije. U početku su građani bili u čudu budući da svi znaju da je rad kafilerije zabranjen na tri godine, međutim uprkos presudi koja je doneta, a zatim i potvrđena i uprkos neadekvatnoj tehnologiji, kafilerija i dalje bez prekida radi”, naveo je Čapo u saopštenju za javnost.

Dodao je da je nedopustivo da gradski čelnici ćute na ugrožavanje zdravlja svih građana Zrenjanina.

“Osim što je neprijatno živeti u takvom okruženju, širenje ovih mirisa izaziva i posledice po zdravlje pa se kod ljudi javljaju različiti simptomi kao što su zamor, nesanica, mučnina i glavobolja. Širenje ovakvih mirisa nije dozvoljeno ni u jednoj civilizovanoj zemlji”, poručio je Čapo.

Podsetio je da građani Zrenjanina nemaju zdravu pijaću vodu i dodao da su sada uskraćeni i za čist vazduh.

“Život im remeti najezda komaraca u kombinaciji sa nesnosnim smradom koji se širi. Građani Zrenjanina nisu građani drugog reda i nedopustivo je da se tako tretiraju”, rekao je Čapo.

Zatražio je da se poštuje zabrana rada kafilerije bez obzira na žalbu apelacionom sudu, a zatim da se obezbedi nova tehnologija ili da se trajno zatvori kafilerija.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga