Čanak zove Pajtića i Pastora na razgovor

...kako bi se rešila sva sporna pitanja

23. feb 2015

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozvaće danas lidere Demokratske stranke (DS) i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Bojana Pajtića i Ištvana Pastora na sastanak, saznaje Autonomija u LSV.

U toj stranci su objasnili da će Čanak razgovor inicirati kako bi se u interesu Vojvodine i njenih građana rešila sva sporna pitanja.

Pastor je nedavno poručio da se neće truditi da održi pokrajinsku parlamentarnu većinu po svaku cenu, jer njegova stranka poznaje određene granice. Lider SVM je optužio LSV da svojim napadima na njegovu stranku ugrožava vladajuću koaliciju u pokrajini. Ligaši su u svojem odgovoru Pastoru naveli da on “od svoje nacionalnosti pravi zanimanje”.

Test stabilnosti za pokrajinsku koaliciju moglo bi biti i usvajanje nacrta Zakona o finansiranju Vojvodine, o kojem će se raspravljati na nekoj od narednih sednica Skupštine Vojvodine.

Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman izjavio je da očekuje da će predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor sa poslaničkim grupama razmotriti nacrt tog zakona i uskladiti ga, tako da bude prihvatljiv za sve u Skupštini Vojvodine, pa onda i za Skupštinu Srbije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga