Čanak: Zatvoriti ruski centar u Nišu

"Pozivamo predstavnike vlasti da javnosti daju precizne odgovore o pravoj funkciji i ulozi ove misteriozne ustanove”

05. maj 2017

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak založio se danas za zatvaranje Ruskog humanitarnog centra u Nišu i ponovo zatražio od vlasti u Srbiji da javnosti saopšte o kakvoj je ustanovi zapravo reč.

“Ukidanje ruskog tzv. Humanitarnog centa u Nišu nije samo pitanje ispravnog razumevanja međunarodnih i regionalnih okolnosti, već i očuvanja mira i stabilnosti u Srbiji. Takođe, pozivamo predstavnike vlasti da javnosti daju precizne odgovore o pravoj funkciji i ulozi ove misteriozne ustanove”, naveo je Čanak u saopštenju za javnost.

On je podsetio da su se do sada u javnosti mogle čuti analize i interpretacije, od toga da je reč o obaveštajnom centru druge države na teritoriji Srbije, do toga da je reč o kamufliranoj ruskoj vojnoj bazi.

“Nakon krupnih političkih promena koje će se narednih nedelja desiti u Makedoniji, kao i punopravnim članstvom Crne Gore u NATO-u, pitanje ukidanja ruskog obaveštajnog punkta u Nišu postaviće se kao prioritetan problem u izmenjenim regionalnim okolnostima. Sve države u našem okruženju će od juna ili biti članice NATO-a ili već na svojoj teritoriji imaju vojne efektive ovog saveza. Geopolitički položaj Srbije time će se dodatno usložniti, a pitanje vojne neutralnosti i statusa potencijalne ruske baze u Nišu zahtevaće ponovna preispitivanja”, naveo je Čanak.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga