Čanak: Zašto nema Vojvodine u ekspozeu?

Vojvodina nije samo pokrajina, ona ima i svoje ime i ovaj problem nije samo semantički već mnogo dublji problem

10. avg 2016

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine – Zelena stranka Nenad Čanak zamerio je danas mandataru Aleksandru Vučiću jer tokom izlaganja ekspozea nije ni jednom spomenuo Vojvodinu.

„Ona nije samo pokrajina, ona ima i svoje ime i ovaj problem nije samo semantički već mnogo dublji problem“, ocenio je Čanak u Skupštini Srbije.

On je kazao i da nova vlada i nije tako nova s obzirom da je čini većina onih koji su bili i u prethodnoj, ali je pozdravio promenu nekih ministara.

„Pozdravljam promenu sastava, neke lično i poznajem i siguran sam da su neupitni njihovi kvaliteti, poput kvaliteta (Branislava) Nedimovića koji će svojim radom doprineti razvoju“, rekao je Čanak pozdravljajući potom i to što će u vladi biti Goran Knežević.

Povodom navoda iz ekspozea da će po mađarskom modelu biti rešeno pitanje poljoprivrednog zemljišta, Čanak je upitao da li to znači da će se onda menjati i Ustav, s obzirom da je to bio mađarski model.

On je istakao i da promena Ustava i političkog sistema ne sme da bude dnevno-politička tema.

Čanak se osvrnuo i na povratak vojvođanske imovine, o kojoj je nedavno govorio pokrajinski premijer Igor Mirović, i negodovao jer ni o tome mandatar u ekspozeu ništa nije rekao.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga