Čanak: Zahtev za smenu Pastora u najkraćem mogućem roku

Pastor: Neka Čanak pokaže da li je muško; Čanak: Nije pitanje ko je muško, već ko laže

19. dec 2014

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je večeras da će njegova stranka “u najkraćem mogućem roku” pokrenuti inicijativu za smenu predsednika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvana Pastora sa mesta predsednika Skupštine Vojvodine.

Čanak je za agenciju Beta rekao da ta inicijativa neće biti na dnevnom redu skupštinskog zasedanja od 23. decembra, jer to proceduralno nije moguće pokrenuti u tako kratkom roku.

Na dnevnom redu te sednice biće Predlog pokrajinske skupštinske odluke o budžetu Vojvodine za 2015. godinu.

Pastor je prethodno izjavio da se ne plaši zahteva za svoju smenu i poručio Čanku da „ako je muško, neka u utorak na sednici parlamenta pokrene proceduru za moju smenu”.

Čanak je na to odgovorio da nije pitanje ko je muško a ko nije, već “ko laže a ko ne laže” i dodao da Pastor dobro zna da nije moguće pokrenuti inicijativu za smenu predsednika skupštine u tako kratkom roku, ali to namerno prećutkuje.

“Dakle, nije pitanje da li je neko muško, nego ko laže i ko sedi na četiri stolice a ko ne. Pastor se junači zato što zna da se iz proceduralnih razloga to ne može naći na dnevnom redu sednice u utorak”, kazao je Čanak.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga