Čanak: Za građane najkorisnija rekonstrukcija Pokrajinske Vlade

DS dezorijentisan, sa SNS ne želimo u trajni oblik partnerstva

30. maj 2014

Za građane Vojvodine najkorisnija bi bila rekonstrukcija Pokrajinske Vlade, ali Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ne beži ni od vanrednog izlaska na birališta, izjavio je danas predsednik te stranke Nenad Čanak.

Sa Demokratskom strankom (DS) LSV ne može da sarađuje programski i na projektima, jer se, bar dok ta stranka ne izabere svoje rukovodstvo, ne zna sa kim se razgovara, kao što ne može ni u koaliciju sa SNS, jer je to “trajni oblik partnerstva, na šta ligaši nisu spremni”.

Ipak, tvrdi, potpuno je jasno da do nekih promena mora doći i da on ne može da zna da li će to biti vanredni izbori, prekomponovanje vlasti ili nekakav drugi oblik sinhronizovanja pokrajinske administracije sa stvarnošću, ali da zna da se to mora dogoditi, i to što pre to bolje.

“Ali, spremni smo da razgovaramo o svakom konkretnom koraku koji može učiniti boljim život građana Vojvodine u smislu konkretnih projekata koje treba sprovesti, rekao je on.

Govoreći o nezaobilaznoj temi kada je reč o Vojvodini, Čanak kaže da Statut pokrajine „uvek može biti predmet interesovanja Ustavnog suda Srbije“.

“Ustavni sud se osramotio i to ne prvi put. Pokazao je da je slepi instrument u rukama pojedinih političkih opcija, centralističkih , nacionalističkih… i mislim da može, ako se nastavi ovim putem, da nastavi sa zlostavljanjem vojvođanske autonomije i građana Vojvodine, kao krajnje instance”, smatra Čanak.

Govoreći o poplavama i njihovim posledicama, lider LSV je rekao da je izuzetno važan način organizacije odbrane od poplava i da je uveren da će cifre pokazati da je, od kada je formirano preduzeće “Vode Vojvodine” pre desetak godina, odbrana od poplava u pokrajini počela da dobija na kvalitetu.

(Agencije)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga