Čanak: Vučić i Brnabić da osude politiku Tomislava Nikolića

"Nečinjenje naših vlasti omogućava predstavnicima Rusije da sprovode veoma sumnjive aktivnosti u Srbiji"

24. juna 2017

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak pozvao je novoizabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića i mandatarku za sastav nove Vlade Ane Branabić da osude, kako je naveo, „nepatriotsku politiku Tomislava Nikolića“, jer će „u suprotnom, Srbija ostati talac špijunskih igara Rusije„.

U saopštenju za javnost Čanak je kritikovao Nikolićevu izjavu u kojoj se založio za odobravaje diplomatskog statusa rusko-srpskom centru u Nišu i ocenio da je odnos Srbije prema njemu „trenutak istine“ koji pokazuje hoće li Srbija u potpunosti postupati u skladu sa željama zapada.

„Liga socijaldemorkata Vojvodine već dugo upozorava na negativne posledice funckionisanja ove obaveštajne ispostave Rusije u Srbiji, ali nečinjenje naših vlasti omogućava predstavnicima ove strane države da i dalje sprovode veoma sumnjive aktivnosti„, istakao je on.

Lider LSV ocenio je da je izjava portparolke ruskog Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacija Marije Zaharove da je centar u Nišu samo humanitarnog karaktera i da su apsurdne i nepojmljive optužbe da se radi špijunskoj bazi – „veoma neubedljiv pokušaj da se objasni karakter ove baze na jugu naše države“.

On je ukazao da događaji u Crnoj Gori i Makedoniji, te umešanost Rusije u njih, jasno ukazuju na razgranatost špijunske mreže Ruske federacija u našem regionu.

„Neozbiljan pristup ovom problemu Srbiju može koštati veoma mnogo“, upozorio je Čanak.

Ukazujući da je Tomislav Nikolić je na čelu Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom, poručio je da LSV traži da se državni organi Srbije izjasne o Nikolićevim postupcima „koji veoma štete interesima naše zemlje“.

„Srbija je nezavisna država i buduća članica Evropske unije, a ne gubernije Marije Zaharove ili Vladimira Putina“, naveo je Čanak.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga