Čanak: Vojvodina i vojvođansko pitanje gurnuti pod tepih

Ni najbolji domaćin ne može zaraditi koliko najprosečniji lopov može ukrasti. A mi imamo posla sa ekspertima, a ne samo s lopovima

20. nov 2012

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da je u periodu nakon pada Slobodana Miloševića, umesto da se nešto desi i pomakne napred, Vojvodina i celo vojvođansko pitanje gurnuto pod tepih, saopštila je danas LSV.

„Prva faza od deset godina, kada smo se borili protiv Miloševića, završila se. Posle toga, umesto da se nešto desi i pomakne napred, samo se učvršćivalo u tome da se Vojvodina i celo vojvođansko pitanje gurnu pod tepih“, izjavio je Čanak na sednici Gradskog odbora LSV-a u Zrenjaninu.

„Rasterani su nam mladost i budućnost i da nas sve to kao društvo košta… Zemlju koju imamo pozajmili smo od potomaka da im pričuvamo, a nismo je dobili da je rasprodamo“, rekao je lider LSV-a.

On je najavio da LSV nakon Kongresa zakazanog za 8. decembar mora imati jedan jedinstveni slogan: „Novi početak“.

Govoreći o radu zrenjaninskog LSV-a, Čanak je rekao da pred sobom vidi pobednike i ljude koji su ostvarili najbolje rezultate na izborima do sada.

„Pre 22 godine na istom ovom mestu sam rekao da ni najbolji domaćin ne može zaraditi koliko najprosečniji lopov može ukrasti. A mi imamo posla sa ekspertima, a ne samo s lopovima. U Vojvodinu nije uneto ništa, a izneto je sve“, kazao je Čanak.

Gradski odbor LSV-a sinoć je pružio podrška kandidaturi Nenada Čanka za predsednika stranke, a podržane su i kandidature Tibora Vaša, Branislava Bogaroškog i Đorđa Stojšića za potpredsednike stranke.

(Beta)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga