Čanak: Bog je stvorio svet a Vojvođani Vojvodinu

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da toj pokrajini treba da se vrati sva imovina koju…

10. jul 2011

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da toj pokrajini treba da se vrati sva imovina koju su Vojvođani stvorili. On je ocenio da se investicije iz Vojvodine „odvlače sračunato i smišljeno“ i da se potom usmeravaju tamo gde neke partije imaju svoje glasače.

„Ono što su Vojvođani napravili – to je njihova imovina. Možda je po nastavnim programima sekularne države Srbije bog stvorio svet, ali su Vojvodinu stvorili Vojvođani“, rekao je Čanak na sednici Glavnog odbora LSV.

On je konstatovao da je Srbiju zahvatila poplava regionalista i decentralista čiji program „odjednom liči na program LSV“, iako su,kako je naveo, to isti oni koji su do juče napadali LSV i „tobože se zalagali za jedinstvo države“.

„Mi ne možemo da se trkamo sa onima koji koriste državne fondove zapotrebe svojih stranaka“, rekao je Čanak.

Prema njegovim rečima, decentralizacija ne znači dati opštinama više novca kojima će plaćati više obaveza i zahtev za tim procesom više ne dolazi samo iz Vojvodine već i iz svih krajeva Srbije.
Čanak se osvrnuo i na najave da će se restitucijom crkvi vratiti „polovina“ Nacionalnog parka Fruška gora.

„Tako će nacionalni park postati imovina za potkusurivanje klerourbanističke mafije, koja se u Dečanima svojevremeno nije tukla oko teoloških dogmi nego oko građevinskog zemljišta“, rekao je Čanak.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga