Čanak: Vlast u Srbiji da se ogradi od izjava Dodika i Nikolića

"Nikolić nastavlja sa idejom Velike Srbije koja je ovu zemlju uvukla u tragedije, bedu i ratove"

09. jan 2018

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak pozvao je danas vlast u Srbiji da se oglasi i ogradi od izjava Milorada Dodika i Tomislava Nikolića, a kojima se, kako je ocenio, narušava teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

„Odlikovanje koje je Milorad Dodik danas uručio Tomislavu Nikoliću, nije ni vest ni iznenađenje. Isto tako, očekivana je bila i Nikolićeva današnja čestitika Dodiku i želja da Republika Srpska bude samostalna, nezavisna, a zatim i da se ujedini sa Republikom Srbijom“, naveo je Čanak u pisanoj izjavi.

On je dodao se Nikolić „izostankom lustracije i spletom nesrećnih okolnosti našao na čelu Republike Srbije“, te da je danas vladin činovnik, ali da se nikada nije odrekao titule četničkog vojvode, već „svojim izjavama i postupcima nastavlja sa idejom Velike Srbije koja je ovu zemlju uvukla u tragedije, bedu i ratove“.

„O tome svedoči ne samo njegova podrška u svojstvu predsednika Republike Srbije referendumu održanom u entitetu susedne BiH protivno odluci Ustavnog suda te zemlje pre godinu i po dana, nego i njegova naknadna izjava iz maja – da se nada da će jednoga dana Republika Srpska i Republika Srbija biti jedno“, ukazao je lider LSV, dodajući da je upravo to ono što Milorad Dodik zagovara i crta na mapama.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga