Čanak: Vlada Vojvodine deli polutke umesto da vodi politiku

Nije dobro da administracija Vojvodine sama sebe svede na ulogu negdašnjeg sindikata i da deli svinjske polutke i džakove šećera i brašna

26. feb 2012

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ponovio je da je spreman da se prihvati mesta predsednika Vlade Vojvodine ili bilo kojeg drugog tipa angažmana koji može poboljšati funkcionisanje pokrajinske administracije.

„U tom smislu, spreman sam i da preuzmem funkciju predsednika vojvođanske vlade, naravno u dogovoru sa koalicionim partnerima”, rekao je Čanak za današnji novosadski Dnevnik.

Prema njegovim rečima, činjenica je da Vlada Vojvodine mora da ostvari daleko veću političku ulogu no što je ima danas, zbog čega treba pronaći ličnost koja ima dovoljnu političku težinu da s mesta premijera povlači i političke poteze. “Jer, nije dobro da administracija Vojvodine sama sebe svede na ulogu negdašnjeg sindikata, kada je od svih priča o radu i standardu ostajalo delenje svinjskih polutki i džakova šećera i brašna. Nažalost, aktuelna pokrajinska administracija je i Skupštinu i Vladu pretvorila u regionalni servis umesto u prostor političkog odlučivanja”, ocenio je Čanak.

Dodao je da je uveren u to da jača uloga Vlade Vojvodine i uopšte pokrajinske administracije može i treba da obezbedi mnogo veći doprinos porastu standarda građana Vojvodine i kvalitetu njihovog života.

(Dnevnik)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Branik srBstva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga