Čanak: Uzurpacija državne zemlje je uvod u haos

Doći ćemo u poziciju da sutra svako može da stane na put, stavi rampu i naplaćuje putarinu

16. apr 2016

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak kritikovao je odluku vlasti da legalizuje uzurpaciju državne zemlje, umesto da kazni uzurpatore, i ocenio da to predstavlja uvod u haos.

Čanak je rekao da se ne sme dozvoliti da državnu zemlju uzurpira ko hoće i dodao da građani plaćaju porez zato da bi se u ovoj državi sprovodio zakon, a ne da ministarka poljoprivrede nagrađuje uzurpatore, preneo je LSV.

„Ako se državna zemlja tako rasproda, ako državnu zemlju može da uzurpira ko hoće, to znači da sutra može da se uzurpira državna imovina bilo kog tipa. Ako ne budemo sada, na primeru zemlje, zaustavili bezvlašće u ovoj državi, zloupotrebu vlasti, što je gore od bezvlašća, doći ćemo u poziciju da sutra svako može da stane na put, stavi rampu i naplaćuje putarinu. I da kaže: Ja sam jači, ne možeš mi ništa, ili plati ili ću te fizički na to naterati“,upozorio je Čanak.

Jakovljev: Vojvodini ne treba niko ništa da ustupa, mi hoćemo naše

Predsednik Političkog saveta Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Dušan Jakovljev izjavio je da je Vojvodina neodvojivi deo Srbije, ali je svojom voljom u Srbiju unela i svoju autonomiju, i svoju teritoriju, i svoje resurse.

Jakovljev je rekao da se u zakonima i ustavu mora precizirati da Vojvodina kao autonomna pokrajina ima pravo na izvorne prihode u skladu sa zakonom koji donosi Skupština Vojvodine, jer su samo u tom slučaju prihodi izvorni.

“Vojvodini niko ne treba ništa ni da prenosi, niko ne treba ništa ni da ustupa. Nama trebaju naši zakoni, zato ćemo menjati ustav, kojima ćemo te izvorne prihode određivati i na taj način ralizovati ono za šta se LSV 26 godina zalaže – zakonodavna, izvršna, sudska vlast, imovina i ti pravi izvorni prihodi“, kazao je Jakovljev a preneo LSV.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga