Čanak: U Beogradu 13 od ukupno 24 magnetne rezonance u Srbiji

"Tako to izgleda kada se odlučuje iz Beograda”

19. mar 2017

Predsednički kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da zbog centralizacije Srbije, građani ostalih delova države nemaju ni izbliza iste mogućnosti za lečenje kao što ih imaju građani Beograda.

“U Srbiji, u državnom vlasništvu postoje 24 magnetne rezonance. Više od polovine, čak 13 se nalazi u Beogradu. Od ostalih 11, tri su u Novom Sadu a jedna u Subotici. Tako to izgleda kada se odlučuje iz Beograda”, naveo je Čanak u saopštenju za javnost.

On je poručio da život građana jednako vredi u svakom delu Srbije, zbog čega pravo na određene medicinske usluge i lečenje ne sme biti privilegija samo stanovnika velikih gradova, ne čelu sa Beogradom.

“Da bi tako bilo, potrebno je obezbediti ravnomeran razvoj zdravstvenog sistema i jednaku dostupnost zdravstvene zaštite na teritoriji Srbije. Samo decentralizovana Srbija će biti pravednija. Ujedno, to je dobar način da se poboljša materijalni status, bezbednost i uopšte vrati dostojanstvo lekarima i zdravstvenim radnicima, širom Srbije”, naveo je Čanak.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga