Čanak: Tražićemo smenu Pastora

Optužio Pastora da je tri puta izdao koalicione partnere i da je kukavica

19. dec 2014

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je za da će njegova stranka tražiti smenu Ištvana Pastora sa mesta predsednika Skupštine Vojvodine.

Čanak je za Radioteleviziju Vojvodine rekao je da je Pastor tokom septembra, oktobra i novembra tri puta “izdao” svoje koalicione partnere.

Posebno mu je zamerio to što se nije pojavio na protestu pokrajinskih poslanika zbog pritvaranja šefa poslaničke grupe Demokratske stranke Borislava Novakovića.

„I sad Pastor neće da dođe na skup zbog pritvaranja poslanika koji je glasao za njegov izbor na to mesto, istovremeno sa mnom neće ni da razgovara, a paralelno s tim u Budimpešti saopštava rezultate izbora za nacionalne zajednice u Vojvodini”, rekao je Čanak.

Dodao je da nije spreman na to da predsednik pokrajinskog parlamenta bude “neko ko će sutra da pobegne glavom bez obzira” čim dođe do problema.

„Predsednik skupštine, bez obzira iz koje je stranke, ako je njegov poslanik u zatvoru, mora da pita šta se desilo. Ali, Pastor to nije uradio“, istakao je predsednik LSV.

Čanak je ocenio da nije jasno da li je SVM danas nacionalna stranka građana Vojvodine mađarske nacionalnosti, ili “peštanska stranka, odnosno njena ispostava u Vojvodini“.

“Jer, dešava se to da SVM ima poslanika u Evropskom parlamentu iako Srbija nije članica Evropske unije“, naveo je on.

Ponovio je da smatra da LSV-u, s obzirom na broj poslanika u Skupštini Vojvodine, pripada mesto predsednika parlamenta, ali je, kako je naveo, DS to mesto posle izbora ustupila SVM-u.

(Autonomija/RTV

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga