- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Čanak traži odgovornost Vlade Vojvodine

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražiće posebno zasedanje Skupštine Vojvodine na kojem će se raspravljati o “opstrukciji” rada pokrajinskog parlamenta od strane Vlade Vojvodine, najavio je danas lider LSV Nenad Čanak.

“Moramo vratiti dignitet pokrajinskoj skupštini, koja je očigledno u jednoj velikoj meri postala talac izvršne vlasti u Vojvodini. To je nedopustivo”, rekao je Čanak agenciji Beta. On je ocenio da se  i dodao da je rad te administracije u velikoj meri opterećen politikom.

On je upitao kako je moguće da Skupština Vojvodine zaseda samo dva puta godišnje. „Onda se pojavila teza da pošto Skupština Vojvodine ne radi, treba je ukinuti. A onda je jasno da Vojvodini ne treba ni vlada. To je veoma opasan proces za Vojvodinu”, rekao je Čanak. On je optužio Vladu Vojvodine da je neefikasna u strateškim stvarima vezanim za pokrajinu, poput otvaranja kancelarije u Briselu i bržeg uključivanja Vojvodine u evropske ekonomske tokove.

Podsetio je da je Vojvodina, od nekada najrazvijenijeg dela Srbije, prema najnovijim podacima Zavoda za statistiku Srbije, dospela na listu nerazvijenih područja.

Čanak je optužio pokrajinsku vladu da je bila inertna i kada je u pitanju donošenje zakona o svojini, koji je, prema njegovim rečima, trebalo da bude usvojen još pre godinu i po dana.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!