Čanak traži od Vučića da zaustavi gašenje Elektrovojvodine

Nije i ne može biti dobro rešenje kojim se uspešna Elektrovojvodina pripaja neuspešnoj Elektrodistribuciji Beograd

21. juna 2015

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak uputio je danas pismo predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću u kojem ga poziva da zaustavi gašenje Elektrovojvodine i njeno pripajanje “gubitaškoj” Elektrodistribuciji Beograd.

“Uz sve razumevanje za potrebu da se pristupi promenama u organizaciji rada i unapređenju efikasnosti Elektroprivrede Srbije (EPS), uvereni smo da nije i ne može biti dobro rešenje kojim se uspešna Elektrovojvodina pripaja neuspešnoj Elektrodistribuciji Beograd, odnosno formira jedan operator distributivnog sistema”, naveo je Čanak u pismu.

Dodao je da Elektrovojvodina ima odlične poslovne rezultate, najmanje gubitke na električnoj mreži i najveću dobit u odnosu na celokupan EPS, a naročito u odnosu na Elektrodistribuciju Beograd, koja je prošlu godinu završila sa znatnim gubitkom.

“Budući da bi EPS sa novom organizacijom rada trebalo da počne 1. jula, pozivam vas još jednom da uložite svoj autoritet i sprečite nanošenje velike nepravde Vojvodini”, naveo je Čanak.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga