Čanak: Tomislav Nikolić je veleizdajnik

“Politička alternativa odlazećem Nikoliću, koji je izgubio poslednje ostatke kredibiliteta da bi mogao biti ponovo izabran, ne može biti još jedan ruski kvisling – samo mlađi i agresivniji"

28. nov 2016

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak oštro je danas kritikovao predsednika Srbije Tomislava Nikolića zbog njegovih izjava o Crnoj Gori i ocenio da je Nikolić na taj način “teško uvredio” susednu državu.

“Sa gnušanjem odbacujemo uvrede koje je, zbog svog političkog ekstremizma i ogromne neukosti, još jednom demonstrirao odlazeći predsednik Srbije, Tomislav Nikolić. Stavom o Crnoj Gori, Nikolić je teško uvredio susednu i prijateljsku državu i još jednom pokazao da bi njegov ponovni izbor bio fatalan i po Srbiju i po mir u regionu”, naveo je Čanak u saopštenju za javnost.

Prema njegovim rečima, svojim “lažnim i tendencioznim” tumačenjima istorije Crne Gore, “koji nemaju ništa sa stvarnom i realnom istorijom”, Nikolić je neskriveno pokazao pretenziju i dao povod za dalju destabilizaciju susedne države.

“Nemamo nameru da Nikolića učimo istoriji niti mislimo da bi čovek tako skromnih intelektualnih i obrazovnih potencijala bio u stanju da u poodmaklim godinama nešto smisleno usvoji. Ono što posebno zabrinjava jeste da se Nikolić i ovaj put stavio nasuprot Vladi Srbije i interesa naše države, zastupajući interese režima u Rusiji. U krivičnom pravu za postupke Tomislava Nikolića nema druge definicije osim – veleizdaje”, ocenio je Čanak.

Dodao je da ovakve Nikolićeve izjave predstavljaju poruku da se predstojećim predsedničkim izborima mora pristupiti sa mnogo više odgovornosti nego do sada.

“Politička alternativa odlazećem Nikoliću, koji je izgubio poslednje ostatke kredibiliteta da bi mogao biti ponovo izabran, ne može biti još jedan ruski kvisling – samo mlađi i agresivniji. LSV nikada neće podržati one koji su svoj nacionalizam i svoje zaumne planetarne ambicije bili spremni da ostvaruju na račun stvarnih interesa građana Srbije”, poručio je Čanak.

Nikolić je u intervjuu Al Džaziri između ostalog rekao da su Crnu Goru “stvorili Srbi” i poručio da će njenu nezavisnost ceniti po tome kakav odnos ima prema svim građanima.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga