Čanak: SVM je preprodavac državljanstva i nakupac evropskih vrednosti

SVM pokušava da zataška afere iza kojih stoje ekonomski interesi vladajuće klike u SVM-u

12. feb 2015

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak oštro je danas kritikovao Andora Delija, poslanika Evropskog parlamenta ispred Fidesa, vladajuće stranke u Mađarskoj i bivšeg vojvođanskog sekretara za nacionalne manjine, kao i Savez vojvođanskih Mađara, stranku za koju je rekao da je “nakupac evropskih vrednosti”.

“Sa prezirom, gnušanjem i indignacijom odbacujem kritike preprodavaca mađarskog državljanstva i nakupaca evropskih vrednosti, koji kao politički piljari pokušavaju da postave što više tezgi od Pešte do Beograda, vođeni nesebičnom ljubavi prema funkcijama i stilskom nameštaju”, rekao je Čanak za Autonomiju.

On je ocenio da iza napada na njega stoje interesi SVM-a da zataška afere iza kojih “očigledno stoje ekonomski interesi vladajuće klike u SVM-u”.

Andor Deli je prethodno optužio Nenada Čanka da pokušava da “potkopa” dobru saradnju između Mađarske i Srbije i da narušava proceš “istorijskog pomirenja” između mađarskog i srpskog naroda.

Deli je za današnji novosadski Mađar so “(Magyar Szo) rekao da su izjave predsednika LSV Nenada Čanka “šamar” za istorijsko pomirenje mađarskog i srpskog naroda.

Čanak je u ponedeljak oštro kritikovao Delija i rekao da je on “sluga mađarskih desničarskih ekstremista”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga