Čanak: Srbija liči na vajmarsku Nemačku

"Nadam se da će posledice biti drugačije”

25. okt 2015

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da Srbija liči na vajmarsku Nemačku između dva svetska rata i izrazio nadu da će posledice biti drugačije.

“Ne bih voleo da povučem paralelu između vajmarske Nemačke i današnje Srbije, ali, na žalost, besciljnost, razočaranost, odsustvo budućnosti i ukupna frustracija su veoma slične. Nadam se da će posledice biti drugačije”, rekao je Čanak za današnji novosadski Dnevnik.

Čanak je kazao da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić nedavnim spominjanjem građanskog rata još jednom dokazao da je “čovek iz devedesetih”, da je loš predsednik i da treba da ode.

“On je čovek ograničenog formata i ne razume da je od ratova Srbija bila samo manja i nije ostvarivala nijedan svoj interes. Gore od toga je samo ako to razume, a ipak radi to što radi. U svakom slučaju je loš predsednik i treba da ode”, ocenio je Čanak.

Prema njegovim rečima, Nikolićeve “pretnje građanskim ratom” ne treba shvatiti neozbiljno, jer živimo u vremenu koje je “idealno da iz njega niknu svakojaka zla”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga