Čanak: Srbija da osudi i politiku i idelogiju koja je dovela do ratnih zločina

“Presuda Ratku Mladiću je i presuda ideologiji i svima koji su te zločine planirali, koordinirali i sprovodili”

22. nov 2017

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak zatražio je danas od državnih organa Srbije da konačno i nedvosmisleno osude politiku i ideologiju koja je dovela do toga da ime Ratka Mladića bude simbol zločina i genocida i dodao da je to važan korak ka uspostavljanju politike trajnog pomirenja u regionu.

“Presudu Ratku Mladiću treba razumeti ne samo kao presudu čoveku odgovornom za najveći ratni zločin u Evropi od Drugog svetskog rata, nego i kao presudu ideologiji i svima koji su te zločine planirali, koordinirali i sprovodili”, naveo je Čanak u pisanoj izjavi za javnost.

Prema njegovim rečima, isti ti koji su zločine planirali, koordinirali i sprovodili su od imena Ratka Mladića napravili “ratni poklič huligana i kriminalaca, koji bi takve zločine bili spremni da ponove”.

“Oni su te planove kovali u Beogradu, a ne na Palama. Jako je važno, međutim, da tu zločinačku organizaciju i njihovu krivicu nipošto ne treba dovoditi u vezu sa čitavim narodom. To bi bilo nepravedno i neistinito”, poručio je Čanak.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga