Čanak: SNS falsifikuje istoriju zarad pljačke, negiranja i ponižavanja Vojvodine 

"Sve manifestacije kojima se slavi 100. godišnjica prisajedinjenja Vojvodine Srbiji služe isključivo za skretanje pažnje sa pljačke kojoj je Vojvodina izložena već pune tri decenije"

18. nov 2018

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak optužio je danas vladajuću Srpsku naprednu stranku (SNS) u Vojvodini da svakodnevno “falsifikuje” istoriju te pokrajine i tako skreće pažnju javnosti sa pljačke kojoj je Vojvodina izložena.

“Ako se vlast već toliko bavi istorijom, pozivamo je da objasni šta se tačno slavi krajem novembra? Posebno imajući u vidu činjenicu da je Vojvodina ušla u jugoslovensku državu 1. decembra 1918. kao njena najrazvijenija oblast, a da je Vojvodina danas nerazvijeni region Srbije, koja je postala najnerazvijeniji deo postjugoslovenskog prostora”, naveo je Čanak u saopštenju za javnost.

On je ocenio da sve manifestacije kojima se slavi 100. godišnjica prisajedinjenja Vojvodine Srbiji služe isključivo za skretanje pažnje sa pljačke kojoj je Vojvodina izložena već pune tri decenije.

“Osim što je pljačkom Vojvodina dovedena u poziciju najsiromašnijeg dela Srbije, podsećamo da i dalje nema zakona o finansiranju naše pokrajine, kao i da neki od najvećih gradova nemaju pijaću vodu. Vlast koja nije sposobna da ljudima ponudi bolju budućnost, obavezno pokušava da falsifikatima istorije, ponudi bolju prošlost”, ocenio je Čanak.

Dodao je da LSV nema problem sa 1918. godinom, kao “jednom od najznačajnih godina u dvovekovnoj istoriji Vojvodine”, nego ima problem sa 2018. godinom, jer se Vojvodina danas više nego ikada u prošlosti pljačka, negira i ponižava.

“Oni koji to rade, imaju i imaće u nama najogorčenije protivnike”, poručio je Čanak.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga