Čanak: Slučaj paora iz Gakova pokazao neozbiljnost države

Vojvodina mora biti poštovana

29. mar 2016

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak ocenio je da je slučaj hapšenja poljoprivrednika iz Gakova pokazao neozbiljnost države.

Čanak je na stranačkom skupu u Šidu sinoć poručio da Vojvodina mora biti poštovana.

„Upravo zbog toga, ja sam izneo ovaj primer zemljoradnika u Gakovu koji su hitno osuđeni na 30 dana zatvora, pa im je onda delimično ukinuta kazna ali su ostali u zatvoru. Tako ozbiljna država ne postupa. I upravo zbog toga mislim da je ono što je potrebno Vojvodini to je jaki glas koji će se čuti i van granica Vojvodine. Koji će u Beogradu imati sagovornike“, rekao je predsednik LSV.

On je dodao i da, da bi bilo sagovornika, prvo „moraju da vas čuju i uvaže da postojite“, a da aktuelna adminisitracija, kao i ove pre nje u Vojvodini to nisu uspele.

Čanak je ocenio i da se pojedini nosioci najviših funkcija u Vojvodini nisu dovoljno, ličnim autoritetom, založili za funkcionisanje i priznavanje odluka Skupštine Vojvodine kao predstavničkog tela dva miliona građanki i građana Vojvodine i više od četvrtine stanovništva Srbije.

„Vojvodini je potreban neko ko je spreman na apsolutno bespoštednu političku borbu za dobro i nje i čitave Srbije“, kazao je lider LSV.

Prema njegovim rečima, ni posle 12 godina zastava i grb Vojvodine nisu istaknuti u svim lokalnim samoupravama u Vojvodini.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga