Čanak: Šešelj sa svojim šljamom počeo predsedničku kampanju

Polusvet izašao iz tame da ponovo povede zemlju u ludilo i ratove

11. nov 2016

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas da je “jučerašnjim maltretiranjem i vredjanjem Majkla Devenporta”, postalo sasvim jasno da je predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojvislav Šešelj “sa svojim šljamom počeo predsedničku kampanju”.

Čanak je u pisanoj izjavi ocenio da je Šešelj svojim ponašanjem na predstavljanju izveštaja Evropske komisije “žrtvovao ugled države i njenog parlamenta”.

“Upravo to su Šešelj i njegovi zlikovci – čopor krvoločnih zapuštenih primata, koji urlaju na jednog čoveka i u parlamentu vredjaju gosta iz strane zemlje. Tragovi su im još krvavi od zla koje su naneli mračnih devedesetih, a hoće da nas ponovo posvadjaju sa svim preostalim civilizovanim svetom”, poručio je Čanak u pisanoj izjavi.

On je dodao da smatra da je ovim potezom Šešelj pokazao da je “šljam i polusvet izašao iz tame da ponovo povede zemlju u ludilo, sramotu, beznadje i ratove”.

“A za to što su danas u parlamentu, snose odgovornost i svi oni koji su odbili zahtev LSV 2000. godine da se zabrani rad SRS i još nekolicini stranaka, te godinama svesno sprečavali sprovodjenje Zakona o lustraciji sve dok on nije zastareo”, dodao je Čanak.

On je kazao i da jednaku, ako ne i veću odgovornost ima i Haški tribunal koji “jedanaest godina nije bio u stanju da osudi Šešelja i da ga stavi iza rešetaka, gde mu je mesto”.

Deveport je povodom ovga na svom Tviter nalogu napisao “Pozvali su me na sastanak Odbora za evropske integracije parlmenta Srbije – čini se da nisu spremni”.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga