Čanak sa OEBS-om o održavanju izbora na Kosovu

Cilj razgovara da se spreči opstrukcija izbora u celini jer sumnja u legitimitet glasanja na Kosovu

23. mar 2017

Predsednički kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak najavio je večeras da će razgovarati sa predstavnicima Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) na Kosovu zbog mogućih nepravilnosti tokom glasanja na predsedničkim izborima.

Čanak je, posle sastanka sa posmatračkom Misijom OEBS-a u Beograd rekao novinarima da će „najkasnije u narednih 48 sati“ razgovarati sa predstavnicima Misije OEBS-a na Kosovu.

On je dodao da se s posmatračkom misijom te organizacije sastao „da bi se raspravili nedoumice oko legitimiteta izbora na Kosovu o čemu je Republička izborna komisija (RIK) juče donela uputstvo“.

Predsednički kandidat LSV je rekao i da je to inače četvrto uputstvo koje je doneto sa istim tekstom.

„Složili smo se da oni ne mogu ništa da učine na tome osim da posmatraju izbore a da se za bezbednost i regularnost izbora obratimo Misiji OEBS-a na Kosovu, a to ću i učiniti najkasnije u narednih 48 sati, a pre sledeće sednice RIK-a“, rekao je Čanak.

Dodao je da će sa predstavnicima OEBS-a na Kosovu razgovarati o sprečavanju eventualnih manipulacija tokom glasanja.

„Razgovaraćemo kako bi se razjasnili oko toga na koji način će konrektno sprečiti eventualnu manipulaciju glasovima građana Kosova koji će izaći na izbore“, najavio je Čanak.

Prema njegovim rečima, cilj tih razgovara je i da se spreči opstrukcija izbora u celini jer, kako je naveo, sumnja u legitimitet glasanja na Kosovu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga