Čanak: Primeniti lustraciju u Srbiji

Za lustraciju svih koji su devedesetih godina "uterali ovu zemlju u strašne godine, ratove, inflaciju, uništenja i upropaštavanje ljudskih sudbina"

30. apr 2012

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da bi lustracijom trebalo da budu obuhvaćeni svi oni koji su upropastili zemlju i „uvukli“ je u pet ratova, osramotili njeno ime i narod za koji su se navodno zalagali.

Čanak je sinoć na predizbornom skupu u Novom Sadu podsetio da se još pre 12 godina založio za lustraciju, kako mnogi u ovoj zemlji više ne bi smeli da se bave poslom koji im je to omogućio.

„Kada voziš brže nego što treba, a kamoli ako napraviš neku nesreću, uzme ti se dozvola da više ne bi vozio auto. A kada isto napraviš u državi, onda je nikom ništa, jer navodno nije demokratski ne dozvoliti nekom da ponavlja greške koje je već napravio“, rekao je Čanak.

Dodao je da će se, zbog toga što u to ne veruje, LSV zalagati za lustraciju svih onih koji su devedesetih godina prošlog veka „uterali ovu zemlju u strašne godine, ratove, inflaciju, uništenja i upropaštavanje ljudskih sudbina“.

„Ovde nije reč samo o desetinama i stotinama hiljada mrtvih u ratovima koje je ista ta država proizvela. Govorim o milionima ljudskih sudbina, o milionima ljudi čiji životi su straćeni da bi se funkcioneri između sebe igrali vlasti“, rekao je Čanak.

Uz ocenu da se Srbija konačno mora uozbiljiti i da se stvari moraju nazvati pravim imenom, Čanak se zapitao da li iko ima pravo da ćuti o očiglednim stvarima.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga