Čanak prikazan kao ustaša na lecima u Beloj Crkvi

Policija istražuje ovaj slučaj

29. dec 2015

Leci sa fotografijom na kojoj je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak predstavljen sa ustaškom kapom na glavi osvanuli su jutros u poštanskim sandučićima u Beloj Crkvi.

“U novosadskom restoranu, Nenad Čanak se slikao u ustaškoj kapi. Sliku je čuvao u tajnosti na svom laptopu, ali smo uspeli da dođemo do nje i ovim je putem obvjavljujemo javno”, navodi se na letku ispod fotografije, a prenosi portal Belocrkvanske novosti.

Taj portal je naveo da je reč o foto montaži i dodao da policija istražuje ovaj slučaj.

LSV traži hitnu reakciju policije

Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) iz Bele Crkve zatražio je danas hitnu reakciju policije, identifikovanje i procesuiranje počinilaca, koji su u tom mestu u poštanskim sandučićima gradjana delili letke predsednika LSV Nenada Čanka u ustaškoj kapi.

Opštinski odbor LSV iz Bele Crkve naveo je da je na fotografiji koja je deljena na lecima kompjuterskom obradom namontirana ustaška kapa.

U saopštenju se navodi da je Opštinski odbor LSV o tome obavestio Policijsku upravu Bele Crkve kojoj je dostavljen i primerak tog letka, te da je reč je o “najgoroj mogućoj propagandi i akciji koja je, očito, unapred osmišljena i u kojoj je učestvovalo više osoba”.

“Ova akcija pod okriljem noći nije samo gnusan potez ljudi kojima očito smeta snaga LSV u Beloj Crkvi uoči predstojećih izbora i koji ne mogu da nam se suprotstave argumentima. Ovo je svesno širenje mržnje i poziv na linč i insistiraćemo da se svi nadležni prema počiniocima tako i ophode”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga