Čanak: Premijerka da se izjasni o stavu Srbije prema Maduru

"Koncept podrške ne uklapa se uz stav većine evropskih zemalja"

11. feb 2019

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak zapitao je danas premijerku Anu Brnabić da li izjava ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića da „Srbija ne razmatra promenu pozicije prema Venecueli”, zaista predstavlja stav Vlade, ili samo lični ministra Dačića.

U pisanoj izjavi Čanak je naveo da prema važećem Ustavu, spoljnu politiku utvrđuje Vlada, dodavši da ovo ne bi bio jedinstven slučaj da je „Ivica Dačić izašao izvan svojih ovlaštenja“.

„S obzirom na to da se Vlada Srbije i dalje izjašnjava kao proevropski orjentisana, ovaj koncept podrške, kako mnogi tvrde uzrupatoru, Maduru, ne uklapa se uz stav većine evropskih zemalja. Evropske zemlje su tražile od Madura da raspiše izbore koji će odlučiti ko će na legitiman i legalan način dobiti priliku da bude predsednik Venecuele“, napominje lider LSV.

On je zapitao i da je ovo još jedan od slučajeva u kome Srbija podržava stav Rusije, a ne EU, zanemarujući čak i činjenicu da je „pobuna građana prvenstveno inicirana nehumanim uslovima života i humanitarnom katastrofom“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga