Čanak: Preispitati eksploataciju energenata u Vojvodini

Ko će obeštetiti Vojvodinu zbog dosadašnje eksploatacije prirodnih bogatstava?

09. juna 2014

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak zatražio je danas preispitivanje prava Naftne industrije Srbije, koja je u većinskom ruskom vlasništvu, na eksploataciju energenata u Vojvodini.

„Pošto je jasno da se Južni tok neće zidati brzinom i intenzitetom kako je bilo predviđeno, postavljam pitanje da li to znači da će obustava izgradnje značiti i obustavu eksploatacije vojvođanske nafte, gasa i termalnih voda od strane onih koji su na osnovu obećanja Južnog toka preuzeli nacionalna bogatstva građana ove zemlje koja su stacionirana u Vojvodini“, rekao je Čanak.

On je podsetio da je LSV od samog početka bila na stanovištu da je energetski sporazum sa Ruskom Federacijom zapravo energetska omča oko vrata Srbije i „dnevnopolitička ujdurma koja nas sve preskupo košta“.

„Tražimo da se sve preispita i da se na dnevni red skupštine stavi pitanje obeštećenja AP Vojvodine zbog dosadašnje eksploatacije i nedomaćinskog poslovanja što se tiče prirodnog bogatstva u Vojvodini od strane NIS-a“, rekao je Čanak.

(Tanjug)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga