Čanak povlači listu ukoliko batinaši ne budu uhapšeni

Posle ovoga izbori nemaju smisla i nemaju legitimitet, jer su prepušteni u ruke batinaša

23. mar 2016

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas u Novom Sadu da će ta stranka povući svoju listu kandidata za učešće na pokrajinskim izborima koju su predali noćas, ukoliko ne bude objavljeno u naredna 24 sata ko su batinaši koji su pokušali da aktiviste LSV spreče u predaji liste.

Incident na koji je ukazao Čanak desio se sinoć oko tri sata, kada su LSV aktivisti došli da predaju Pokrajinksoj izbornoj komisiji (PIK) potpise i dokumentaciju, a kad ih je “privatno obezbedjenje Socijalističke partije Srbije na najgrublji način pokušali u tome da spreče”.

Čanak je naveo da je to obezbedjenje pokušalo da ih spreči da uopšte udju u zgradu pokrajinske skupsstine, u kojoj zaseda PIK.

„Predložiću da Predsedništvo stranke donese odluku da se povuče lista LSV za pokrajinske izbore, jer posle ovoga izbori nemaju smisla, nemaju legitimitet, jer su prepušteni u ruke batinaša“, rekao je Čanak.

Dodao je da LSV očekuje da će policija reagovati brzo, te da će nakon toga uslediti i hitna reakcija od strane pravosudja i dodao da je bilo neregularnosti priliko predaje liste upravo stranke SPS, što bi takodje trebalo ispitati i zatražiti da se greške isprave ili da lista bude “oborena”.

„Ako su mogli hitro da reaguju kada su hapsili paore, ne vidim nijedan razlog da isto tako ne reaguju i u ovom slučaju“, kazao je Čanak.

Potpredsednik LSV Branislav Bogaroški rekao je na konferenciji ispred pokrajinske skupštine da ukoliko se ovakvi incidenti dešavaju sada, kada su pokrajinski izbori tek raspisani, onda se na dan izbora može očekivati još gora situacija.

O oincidentu ispred PIK-a ranije danas javila je članica Predsedništva LSV Maja Sedlarević, koja je izjavila da je obezbedjenje SPS „fizički sprečilo LSV da preda izbornu listu za pokrajinske izbore“, a na svom Tviter nalogu ona je napisala i da je i ona lično fiziči napadnuta tokom ovog incidenta.

Na društvenim mrežama ovim povodom javno je pisao i funkcioner LSV Duško Radaković, koji očekuje adekvatnu reakciju policije i tužilaštva.

Marković (JS): Čanak da ne povlači listu, ne opravdavamo napad

Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma osudio je večeras napad na funkcionere i članove Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) prilikom predaje izborne liste za pokrajinske izbore i pozvao predsednika LSV Nenada Čanka da ne povlači listu svoje stranke za pokrajnske izbore.

„Očigledno da je bila nervoza i kod jednih i kod drugih, ali ni Ivica Dačić ni ja ne opravdavamo napad na bilo koju partiju ili njene aktiviste. Mi se sa Nenadom Čankom ne slažemo u mnogim stvarima, ne podržavamo ga, ali nasilje i fizičko ometanje članova njegove stranke nikada neće biti naš metod“, rekao je Marković za Radioteleviziju Vojvodine.

Dodao je da socijalisti nemaju privatno obezbeđenje i pozvao nadležne da rade svoj posao.

Pokrajinski odbor Socijalističke partije Srbije (SPS) demantovao je danas navode LSV da je noćas, prilikom predaje izbornih lista za pokrajinske izbore, došlo do ozbiljnih incidenata i naveo da je bilo “samo viška političke strasti”.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga