Čanak: Pastor od SVM-a napravio privatnu etno firmu Pastor i sin

“Umiljato jagnje četiri ovce sisa”

07. okt 2014

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak oštro je danas kritikovao predsednika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvana Pastora i optužio ga da je od SVM-a napravio “privatnu etno firmu Pastor i sin”.

“SVM je naš tradicionalni saveznik i veliki prijatelj, sa kojim smo prošli kroz mnoge antiratne i mirovne demonstracije. Ali Ištvan Pastor je od SVM-a napravio privatnu etno firmu ‘Pastor i sin’”, rekao je Čanak novinarima.

Prema njegovim rečima, Pastor se ponaša u skladu sa poslovicom da “umiljato jagnje četiri ovce sisa”, odnosno Budimpeštu, Beograd, Suboticu i Novi Sad. “Etno firma Pastor i sin pokušava svoje poslove da proširi i van granica ove zemlje i u tome uspeva”, rekao je Čanak.

On je pozvao Pastora da odgovori na pitanje da li je SVM još uvek deo vladajuće većine u Skupštini Vojvodine, zajedno sa LSV i Demokratskom strankom, ili nije. Na pitanje da li će LSV tražiti smenu Pastora sa mesta predsednika Skupštine Vojvodine, Čanak je rekao da je Pastor u pokrajini duže na vlasti “čak i od Bojana Pajtića”, na različitim funkcijama.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga