Čanak: Od zločina JNA neće nas oprati ni Dunav ni Sava

JNA je "herojski" "oslobodila" Vukovar i napravila zločine i svinjarije i od kojih nas neće oprati ni Dunav ni Sava narednih 50 godina.

22. dec 2010

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je večeras da Srbiju od zločina bivše Jugoslovenske Narodne Armije (JNA) “neće oprati ni Dunav ni Sava”.

Čanak je na novogodišnjem koktelu njegove partije podsetio da se danas navršava 69 godina otkako je u bosanskom mestu Rudo formirana Prva proleterska brigada na čelu sa Kočom Popovićem, koja je bila preteča bivše JNA.

„Pedeset godina kasnije od tog dana, ista ta vojska ‘herojski’ je ‘oslobodila’ Vukovar i napravila zločine i svinjarije i od kojih nas neće oprati ni Dunav ni Sava narednih 50 godina”, kazao je Čanak.

On je naveo da ga je zaprepastilo kada je pre nekoliko dana na kongresu Demokratske stranke sedeo u društvu bivšeg portparola Slobodana Miloševića, Ivice Dačića i  bivšeg generala Željka Ražnatovića Arkana, Dragana Markovića Palme. 

„Da mi je to neko rekao pre 10 ili 20 godina, bio bih zaprepašten”, rekao je Čanak.

Podsetio da je LSV pre 10 godina govorila o zabrani neonacistickcih i klerofašističkih organizacija u Srbiji i kritikovao Ustavni sud Srbije, koji se nedavno oglasio nenadležnim po tom pitanju. 

“Došli smo u sitiuaciju da ligaši budu prvi petlovi koji zakukuriču, ali ko misli da ćemo zavšiti u supi, grdno se vara”, poručio je lider LSV.

Ocenio je da će u 2011. godini „mnogi stvari izaći na videlo i pokazati se u pravom svetlu”.

„Živimo loše a moje je pitanje zašto se meni žalite iako ste vi ti koji ste dozvolili da se SPS vrati na vlast”, rekao je Čanak. 

On je ocenio da LSV uvek govori nepopularne ali tačne stvari i dodao da njegova partija nikada nije pristajala na ucene i pretnje niti će na njih pristajati u budućnosti

„Neki kažu da smo se ućutali, ali mi smatramo da sada nije vreme da govorimo, Prvi smo rekli da je ova vlada loša, ali da u ovom treniutku nije moguće napraviti bolju”, rekao je Čanak. 

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga