Čanak: Ne znam zašto je sada Predlog zakona o finansiranju Vojvodine stavljen na dnevni red

"Ne bih to vezivao za dnevnu politiku, mada ne sumnjam da postoji i dnevno-politički interes"

12. mar 2019

Poslanik i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas da ta stranka već dugi niz godina traži da se na dnevni red Skupštine Srbije stavi Predlog zakona o finansiranju Vojvodine što je i ustavna obaveza, ali da ne zna i ne želi da se pravda zašto je predsednica parlamenta Maja Gojković taj predlog sada prihvatila.

„Sad ja treba da se pravdam što je Maja Gojković stavila na dnevni red nešto što sam ja predložio, vi tražite neku tajnu vezu u svemu tome, tražite neki tajni dogovor. Evo sad ću vam odati tajnu, kada je Maja Gojković imala 14 godina, ona je jednu noć prespavala u mojoj jakni. I to je stvorilo jednu večitu vezu između nas dvoje koja eto nikada nije prekinuta, ja mislim da je tu razlog“, rekao je Čanak novinarima u parlamentu.

On je kazao da LSV već dugi niz godina traži da se na dnevni red stavi Predlog zakona o finansiranju AP Vojvodina, kao i Predlog rezolucije o položaju Vojvodine te napomenuo da je posle razgovora sa Dušanom Vujovićem 2017. godine, dok je Vujović bio ministar finansija, dobio uveravanja da ne postoje nikakvi stručni razlozi da do toga ne dođe.

Kako je naveo, Vujović mu je tada rekao i da je u pitanju samo „politička volja“.

„Zašto se sada to dogodilo to morate da pitate nekog drugog, ja to zaista ne znam da vam kažem“, rekao je on navodeći da ne zna šta će se događati na samoj sednici, koja je zakazana za 20. mart, a na kojoj su predlozi LSV o finansiranju Vojvodine i rezolucija Vojvodine.

Taj zakon je po Ustavu trebalo da bude donet 2008. godine. Milsim da će biti još jedna prilika da se pokaže kolika je to sramota i nemar prema samom Ustavu i prema pravnoj državi. Ne bih to vezivao za dnevnu politiku, mada ne sumnjam da postoji i dnevno-politički interes za upravo takvim tačkama dnevnog reda“, rekao je Čanak.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga