Čanak: Ne razumem ponašanje opozicionara koji odbijaju sastanak s Mekalisterom

"Ko se zalaže za evropski put Srbije mora preuzeti odgovornost za uspeh tog puta"

21. avg 2017

Predsednik Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Nenad Čanak izjavio je danas da će u četvrtak primiti izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvida Mekalistera i dodao da je Mekalister ne samo gost već i partner Srbije na putu ka EU.

„Ne razumem ponašanje pojedinih opozicionih poslenika, koji za sebe tvrde da su proevropski orijentisani, a istovremeno odbijaju sastanak sa Dejvidom Mekalisterom„, rekao je Čanak agenciji Beta.

Dodao je da svako ko se iskreno zalaže za evropski put Srbije mora preuzeti na sebe istorijsku odgovornost za uspeh tog puta, „a ne baviti se isključivo sticanjem jeftinih političkih poena, dodvoravajući se najnižim dnevnopolitičkim strastima“.

Čanak će Mekalistera primiti u Skupštini Srbije u četvrtak u 16 sati, kao predsednik Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije.

Nenad Čanak je predsednik opozicione Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Predsednik Pokreta građana Srbije Saša Janković ranije je izjavio da na sastanak sa Mekalisterom neće moći da ide „iz objektivnih razloga“, dok je kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić takođe rekao da neće ići na sastanak jer je „van zemlje“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga